Стейк із сьомги охолоджений
Слабосолона сьомга добра за своїми смаковими якостями, за рахунок чого набула великої популярності серед любителів червоної риби. Її користь добре відома: склад багатий на амінокислоту омега-3, а також мікроелементи (кальцій, цинк, магній, фосфор, фтор, калій, йод, натрій) і вітаміни (А, В, С, D, Н, РР). Під впливом цих речовин серцево-судинна система стає сильнішою, шкіра та волосся набувають здорової структури, а імунітет тільки зростає.
Особливості гарного рибного стейку
Цей представник сімейства лососевих досить великий, тому стейк буде чималим. Колір філе сьомги дещо світліший, ніж у інших риб цього виду. При цьому м'ясо має велику кількість прожилок. Луска доброї охолодженої риби чиста, злегка волога, не має слизу. Пружність – основний критерій свіжості продукту.
Варіанти страв із сьомгою
Червона риба, запечена у фользі з приправами, сіллю та лимоном – класичний формат подачі. Не менш популярні супи із сьомги, рецептура яких прийшла зі Скандинавії. Слабосолона риба добре поєднується з сиром та зеленню.