0
- За популярністю
- За додаванням
- Спочатку дешевші
- Спочатку дорожчі
Сосисками прийнято називати один з найбільш популярних різновидів варених ковбасних виробів. Для їх виготовлення зазвичай використовується перемелений фарш із яловичини, свинини, курятини, індичатини або їх поєднань. Для здешевлення вартості виробів у фарш можуть додаватись і замінники м'яса – субпродукти, соя та інші рослинні білки. Залежно від рецептури, сосиски можуть містити вершки, молоко, шматочки сала, сиру та різні приправи.
На відміну від інших видів ковбасної продукції, сосиски найчастіше вживають у гарячому вигляді – смажать чи відварюють. Те саме роблять і з їх різновидами:
сардельками - коротенькими товстими сосисками;
шпикачки - невеликими ковбасками, що мають вкраплення свіжого сала або пікантного шпику.
Сосиски та сардельки – одна з улюблених страв як у дорослих, так і у дітей. Їх можна їсти у будь-який час – на сніданок, вечерю, обід і просто як перекушування. Це швидко, зручно та дуже смачно!
Відповідно до державних стандартів, сосиски хорошої якості повинні включати до рецептури певний перелік компонентів:
м'ясну складову (свинину, баранину, яловичину, курятину та ін.);
субпродукти;
яєчний порошок чи натуральні яйця;
крохмаль;
молоко, вершки – натуральні чи порошкоподібні;
сіль;
прянощі.
Як стабілізатори і підсилювачі смаку припустимо незначну кількість глутамату і нітрату натрію. А ось сої та інших рослинних компонентів у сосисках та сарделях за ГОСТом бути не повинно. Їхня наявність говорить про низьку якість сировини, а іноді і про небезпеку вживання такої продукції в їжу.
Ціни на сосиски хорошої якості не можуть бути меншими, ніж вартість м'яса, з якого вони приготовлені. Відповідно до держстандартів є 2 основні категорії сосисок:
А – питома частка м'ясних компонентів щонайменше 80%;
У масова частина м'яса становить від 50 до 80%.
Сардельки, ціна яких суттєво відрізняється у менший бік, можуть взагалі не містити м'ясних компонентів та вироблятися на основі різноманітних добавок та хімічних сполук, що імітують смак м'яса. Вживати такі продукти, а тим більше годувати ними дітей, небезпечно для здоров'я.
В асортименті нашого інтернет-супермаркету представлений чудовий вибір високоякісної ковбасної продукції від українських виробників. Серед наших покупців популярні такі види сосисок та сардельок:
яловичі, телячі та свинячі;
курячі з індичати;
мюнхенські;
баварські;
дієтичні;
дитячі;
сосиски-гриль;
віденські;
сосиски із сиром;
молочні та вершкові;
докторські.
Оскільки сосиски найчастіше подають гарячими, то процесі приготування слід обов'язково звертати увагу на оболонку. Вона може бути натуральною або синтетичною: поліамідною або поліетиленовою.
Важливо! Якщо ви вирішили приготувати сосиски чи сарделі у штучній оболонці, не забудьте зняти її перед термічною обробкою!