Охолоджена дорадо на вагу
Її ще називають золотистим морським карасем. Користується великою популярністю: її почали штучно вирощувати ще древні римляни – дуже припало до смаку це біле м'ясо. Сьогодні розведенням займаються Італія, Греція, Туреччина, Франція. І кожен має доступ до такої делікатесної риби.
Корисний дар Середземномор'я
Крім вишуканого смаку, дорадо багата великою кількістю йоду – за рахунок цього вона часто використовується у раціоні тих, хто хоче відновити здоров'я щитовидки. Додайте до цього фосфор, магній, кальцій – отримуємо гарний запас для якісної структури волосся та нігтів, міцних кісток та зубів.
Особливості приготування
При обробці дорадо особливу увагу варто приділити жовчному міхуру. В ідеалі його треба вилучити, не пошкодивши. Якщо все ж таки стався розрив і жовч витекла, то забруднені частини потрібно відразу ж вимити у воді і засипати сіллю. Якщо діяти швидко – встигнете врятувати цінний інгредієнт екзотичної страви.