Щуку широко використовують в приготуванні різних страв. З філе щуки роблять котлети, велику щуку можна фарширувати. Хороша щука також і в засолку. Вона може бути від ледве підв'яленої до дуже сухої і твердої. І, найголовніше, щука не любить морозилку, тому їдять її свіжою. Пролежавши в морозилці, щука втрачає смак і запах. У м'ясі щуки міститься багато корисних вітамінів і мікроелементів. Вони корисні для здоров'я шкіри і слизових оболонок, нервової і травної системи, регулює цукор в крові, є антиоксидантом. М'ясо щуки корисно при захворюванні щитовидної залози. Філе щуки - просто криниця мікроелементів: тут багато калію, магнію і фосфору, що позитивно впливає на обмін речовин в організмі. Крім того, вживання страв з щуки поповнює організм людини вітамінами групи В. Якщо щука в різному вигляді - смажена, відварна, запечена або фарширована - будуть регулярно бути присутнім на вашому столі, це значно знизить ризик виникнення аритмії серця.