Гранат ваговий
Плоди граната мають яскравий рожево-червоний колір, зсередини наповнені соковитими зернами з насінням. Дуже смачний і корисний, за рахунок великої кількості вологи добре втамовує спрагу. Фрукт має кисло-солодкий смак, виражену терпку ноту. Його вживають у чистому вигляді, а з м'якоті роблять сік, вино та соуси. Добре поєднується з м'ясом. Здатний стати яскравим акцентом салату.
Джерело корисного
У складі плоду 15 цінних амінокислот, які позитивно впливають на стан шкіри, нігтів, волосся, дають омолоджуючий ефект. Вітаміни B9, B6, K, C, кальцій, фолієва кислота, залізо – лише частина комплексу необхідних організму речовин, які є у фрукті. Варто зауважити, що він досить солодкий – цукор досягає рівня 8-20%. Лимонна кислота – близько 9%.
Як правильно їсти
Щоб насолодитися смаком кожного зернятка, потрібно знати, як швидко очистити гранат. Розріжте його вздовж прожилок і постукайте по шкірці ложкою, щоб випали зерна. Рекомендується використовувати ємність із високими бортами, адже фрукт соковитий та;може сильно бризкати.