Плоди Симиренко великі, легкі, зеленого кольору, під тонкою шкіркою видно безліч підшкірних точок. Середня вага одного становить 150 грам, а особливо великі екземпляри сягають 0,2 кг. М'якуш щільний із зеленуватим відтінком і приємним ароматом. У смаку є легка кислинка, яка дуже органічно доповнює солодкість.
Зазвичай плоди повністю встигають до кінця вересня. Цей сорт недаремно називають зимовим, тому що яблука Симиренка чудово зберігаються, не втрачаючи своїх смакових якостей, товарного вигляду та користі аж до літа. Ось чому садівники вибирають для вирощування саме цей сорт.
Користь яблук для організму також надзвичайно велика: у них міститься мало цукрів, тому вони відмінно підходять для тих, хто піклується про фігуру або змушений дотримуватись дієти. Крім того, яблуко Симиренка містить у великих кількостях каротин, біотин, пектини, які знижують рівень холестерину в крові та виводять щавлеву кислоту, нормалізуючи таким чином функціонування печінки. Крім цього, у плодах багато вітамінів групи С, В, Е, калію, марганцю та заліза. Регулярне їх споживання рекомендовано людям, які страждають на низький рівень гемоглобіну, ожиріння, порушеного обміну речовин.