Сибас охолоджений на вагу
Сибас, лаврак, койкан, морський вовк, морський окунь – ця риба встигла здобути чимало імен. Водиться в Атлантичному океані, Чорному та Середземному морях. Хижий характер багато в чому і визначив деякі з імен: дрібні риби, молюски і креветки формують раціон сибаса. Маючи великий рот і здатність довго чатувати на жертву, він легко справляється з менш габаритними мешканцями моря.
Користь морського вовка
У харчовому значенні ця риба безцінна: маса корисних мікроелементів (калій, йод, фосфор, кальцій) органічно поєдналися з вітамінами (D, E, A, K). Міцні зуби та кістки, прекрасний вигляд волосся и нігтів – це лише частина позитивних ефектів, які отримують при впровадженні сибасу в меню.
Біле ніжне м'ясо
Відмінною особливістю риби стало м'ясо: ніжне та практично без кісток. За рахунок такої структури застосування його в кулінарії дуже широке. Якщо порівнювати з дорадо, то зовні у риб разючі відмінності. А ось щодо м'яса – воно ідентичне. Саме тому сибас і дорадо у складі багатьох страв взаємозамінні.