Короп сазан розморожений
Якщо по-простому, то короп – це одомашнений сазан. Ці риби відносяться до одного сімейства, за рахунок чого досить схожі. При цьому сазан має видовжене тіло, а структура м'яса більш щільна. Щодо смаку, для більшості він практично ідентичний. А ось гурмани вбачають різницю, визначаючи коропа як більш ніжний інгредієнт з вираженою солодкуватою нотою.
Користь річкової риби
Перед вами справжній вітамінний комплекс, що дає фору будь-яким добавкам А, В1, В2, С, Е, РР. Почесне місце у складі займають жирні кислоти, що позитивно впливають на судини, серце та головний мозок. Мінеральний склад представлений залізом, нікелем, молібденом, фтором, кальцієм та іншими корисними мікроелементами.
Головна страва вашого столу
Запечений в цілому вигляді сазан здатний пробудити апетит і стане коронною стравою святкового меню. Така подача є естетичною і нестандартною, дає можливість експериментувати з декором. Найбільш популярний формат готування – запікання у духовці у фользі зі спеціями, травами, цибулею чи часником. Подавати можна під лимонним соком або вершковим соусом.