Свіжа м'ята фасована
Хто не пробував дивовижний освіжаючий м'ятний чай? Усі знайомі з цією рослиною з дитинства: приємний холодок м'яти створює унікальні смакові враження. Цікава реакція терморецепторів не спричинена зниженням температури в даному випадку. Це всього лише ілюзія, в яку вводять наш організм хімічні речовини, що містяться в м'яті.
Корисна рослина
Серед позитивних якостей м'яти цінується розслаблюючий ефект. Це налагодить сон і упорядкує нервову систему. Протизапальні властивості дозволяють швидше боротися з ГРВІ. Допомагає впоратися з нудотою та запамороченням. Рослина знижує тиск, тому варто обережно вживати гіпотонікам. Не рекомендується для дітей віком до 3-х років.
Застосування у кулінарії
Рослина ідеально вписується в рецептуру супів, салатів, напоїв, десертів, соусів. Прикладом нестандартної рецептури на базі м'яти стало варення. Його роблять просто із зелені (для насиченого кольору можна додати шпинат) або з добавками (цитруси, яблука, агар-агар).