Свіжий розмарин
Багаторічний чагарник, що росте в природному середовищі на узбережжі Середземномор'я. Це і стало причиною появи назви Rosmarinus, що з латини перекладається як «морська роса». Чудовий у ролі прянощів, за рахунок чого користується великою любов'ю кухарів та гурманів. Використовують як у свіжому, так і сушеному вигляді.
Корисні властивості
Відмінною рисою розмарину став мінімальний вміст холестерину, за рахунок чого його вживання позитивно впливає на здоров'я судин. Велика кількість клітковини – ще один вагомий плюс. Крім цього, розмарин багатий на марганець, кальцій, залізо, фолієву кислоту, вітаміни А і С.
Використання в готуванні
Класичним поєднанням став розмарин у тандемі з рибою чи бараниною. У трав'яних композиціях смачний разом із базиліком та орегано. Ялівець (ягоди) та часник ідеальні для створення маринадів з розмарином. З нестандартного: рослину використовують для однойменного мартіні, додають у бальзамічний оцет та салат Цезар Джеймі Олівера.