Корінь імбиру на вагу
Відома всіма своїми корисними речовинами рослина має максимальну кількість позитивних ефектів, що й зробило її популярною. Пекучий гострий смак із терпкими нотами став візитною карткою імбиру. Має інтенсивний пряний аромат. Кореневища використовують у маринованому, сирому, зацукрованому та сухому вигляді.
Суперкорисний продукт
Серед корисних ефектів варто виділити імуномодулюючу, антиоксидантну, спазмолітичну, протизапальну дію. Корисний для чоловічого та жіночого здоров'я. У період зростання простудних захворювань незамінний: має у складі вітаміни A, B1, B2, C. Багатий на амінокислоти триптофан, лейцин, фенілаланін, валін, метіонін, треонін.
Використання в кулінарії
Корінь імбиру універсальний, із його застосуванням готують овочі, гриби, бобові. Особливо смакує він у чаї: надає гострих ноток та збільшує зігріваючий ефект. Лимонад з імбиром і м'ятою навпаки освіжить у спекотний день. З ним можна створити багато десертів: варення, цукати, пиріг, морозиво.