Рис пропарений Август. Обробка рису паром дозволяє захистити його структуру від пошкоджень, продовжуючи термін зберігання. У той же час, саме така обробка дозволяє зберегти до 80% поживних речовин і не втратити їх в процесі приготування. Пропарений рис - разваривается, що не злипається , але при цьому потрібно врахувати, що консистенція зерна в готовому вигляді може бути більш твердою.
Спосіб приготування: Стакан рису (200 г) ретельно промити проточною водою. Залити не більше 500 мл рідини в каструлю і довести до активного кипіння. Промитий рис всипати в окріп і варити 20 хвилин після закипання. Через 20 хвилин зняти рис з вогню, накрити кришкою і дати настоятися протягом 5 хвилин. Після цього рис можна посолити.