Спеціальна технологія обробки пропареного рису - додає крупі напівпрозорість і золотистий відтінок.
Цей різновид відрізняється легкої жовтизною - справа в тому, що при обробці парою в ньому зберігається до 80% корисних речовин з висівковій оболонки, які переходять в стало більш міцним зерно. Парова обробка робить зерно твердіше, тому і вариться такий рис довше (від 25 до 30 хвилин), і в процесі приготування віддає жовтизну воді, а сам стає білосніжним і не злипається навіть після повторного підігріву. Саме тому пропарений рис часто використовується для приготування традиційного плову.
Спосіб приготування: У киплячу підсолену воду засипати промитий рис в співвідношенні 2: 1. Перемішати. Довести до кипіння. Варити 20-25 хв.