Круглозерний рис росте в Італії, Росії, Китаї і Японії. Він майже непрозорий і містить найбільшу кількість крохмалю. Шліфований рис білого кольору найбільш поширений по всьому світу. Його зерна гладкі й рівні. Колір - білий, а форма може бути будь-хто. Вариться він швидко - від 10 до 15 хв. Однак, його головними перевагами є простота в приготуванні, довгий термін зберігання і, звичайно ж, доступна ціна.
Незважаючи на різноманіття сортів рису, склад злаку практично однаковий. Продукт багатий на вітаміни групи B, а також E і PP. Корисні елементи в його складі: залізо, цинк, кальцій, марганець, фосфор, калій, селен.
Спосіб приготування: Крупу промити і залити водою у співвідношенні 1: 2. Додати сіль за смаком. Довести до кипіння на сильному вогні, накрити кришкою і варити 15-20 хв на невеликому вогні до готовності. У процесі приготування зерна повинні злипатися, утворюючи кашоподібну масу.