Спеціальна технологія обробки пропареного рису — надає крупі напівпрозорості та золотистого відтінку.
Цей різновид вирізняється легкою жовтизною — річ у тім, що під час оброблення парою в ньому зберігається до 80% корисних речовин із висівкової оболонки, які переходять у зерно, що стало більш міцним. Парова обробка робить зерно твердішим, тому і вариться такий рис довше (від 25 до 30 хвилин), і в процесі приготування віддає жовтизну воді, а сам стає білосніжним і не злипається навіть після повторного підігріву. Саме тому пропарений рис часто використовується для приготування традиційного плову.
Попри різноманіття сортів рису, склад злаку практично однаковий. Продукт багатий на вітаміни групи B, а також E і PP. Корисні елементи в його складі: залізо, цинк, кальцій, марганець, фосфор, калій, селен