Мандарин Муркот - це сорт, який відрізняється своїм насиченим соковитим смаком та ніжною текстурою. Вирощується в Індії та належить до сімейства цитрусових.
Має дуже тонку шкірку, що легко знімається з м'якоті. Вона ж дуже ніжна, соковита і свіжа на смак, запашна. Цитрус має тонку та м'яку текстуру, що робить його ідеальним для споживання в сирому вигляді, а також для використання в кулінарії.
Містить велику кількість вітаміну С та антиоксидантів, які допомагають підтримувати здоров'я шкіри, сприяють зниженню ризику розвитку захворювань серця та підвищенню імунітету. Він також має у складі фолієву кислоту, яка є корисною для жінок під час вагітності та у період її планування.
В кулінарії застосовується для різного меню. Це може бути приготування соків, коктейлів, десертів та ін. Або ж для приготування соусів та маринадів до м'ясних та рибних страв.
Крім того, його застосовують для додавання смаку та аромату різним салатам та гарнірам.А мармелад і конфітюр з нього неймовірно смачні.