Лайм - плід рослини сімейства цитрусових родом з Індії, генетично схожий з лимоном. У російській мові також часто згадується як лима або зелений лимон. Лайм - близький родич лимона. І хоча вони дуже схожі, цей маленький зелений цитрус просто незамінний в деяких салатах і коктейлях. І що важливо - багато в чому він корисніший, ніж лимон. Лайм часто називають маленьким лимоном, але це не зовсім вірно. Лайм, на відміну від субтропічних лимонів, вимагає тропічного клімату. Свіжий лайм повинен бути міцним, з блискучою гладкою жовтувато-зеленою шкіркою. У нього ніжна, соковита і добре гранульована м'якоть з гіркуватим смаком. У кулінарії лайм використовують в основному для додання кислоти і освіжаючого аромату страв і напоїв. Невеликий зелений цитрус в деяких салатах і коктейлях просто незамінний. Лайм містить у великій кількості вітамін С, також вітамін В, вітамін А, калій, кальцій, фосфор, залізо, тіамін, рибофлавін, пектин. Лайм рекомендують для профілактики хвороб серця і судин. Завдяки вмісту аскорбінової кислоти і калію, лайм здатний зміцнювати стінки кровоносних судин. Лайм захищає зуби від карієсу і шкідливих відкладень, запобігає кровоточивість ясен, завдяки фосфору і кальцію. Лайм містить пектин, який сприяє виведенню токсичних речовин з нашого організму.