Журавлина - це невелика червона ягода, відома своїм гостро-кислим смаком. Смак журавлини часто описують як різко кислий і трохи гіркий. Ці ягоди зазвичай використовують у приготуванні їжі та напоїв, таких як морси, джеми, варення, пироги і вино, а також як добавку до м'ясних страв для надання їм кислого присмаку.
Журавлина дуже корисна для здоров'я, оскільки вона багата на вітаміни, включно з вітамінами C, E і K, а також багатьма антиоксидантами. Вони також містять безліч інших поживних речовин, таких як волокна і мідь. Ці ягоди часто використовують для запобігання і лікування сечових інфекцій, оскільки вони містять речовини, які заважають прилипанню бактерій до стінок сечового міхура.
Існує безліч способів використання журавлини в кулінарії. Її можна використовувати у свіжому вигляді, заморожену, сушену або у формі соку. Журавлина добре поєднується з багатьма інгредієнтами, включно з горіхами, іншими фруктами і ягодами, цукром, спеціями, а також із м'ясом і дичиною.