Кабачок на вагу
Цей універсальний овоч, представник кущових, давно став частиною меню людини. Спочатку в Мексиці в їжу вживали тільки насіння рослини. А вже в Європі італійці скуштували недозрілу м'якоть. Овоч добре підходить для термічної обробки: його структура в міру щільна, але швидко стає м'якою. Низька калорійність продукту сприяє його популярності у наш час.
Чому варто їсти кабачок
Цей плід – справжнє джерело корисного. Починаючи з вітамінного складу (А, В1, В2, В9, Е, РР) все працює на функціональність вашого організму. Серед мікроелементів слід виділити цинк, залізо, калій, магній. Вони позитивно впливають на серцево-судинну систему, перешкоджаючи розвитку ішемії, гіпертонії, аритмії.
Використання в готуванні
Кабачок став одним із перших овочів, що додаються в дитяче меню. Дієтичне харчування, при якому важлива легка перетравлюваність їжі, включає страви на основі цього інгредієнта. Середземноморська кухня відвела кабачку особливе місце: чого тільки вартує рататуй та фаршировані квітки!