Гриби намеко — це китайські, а також японські гриби, дуже схожі на опеньки, ростуть на пнях і стовбурах дерев, що впали. Намеко крихітні, їхні капелюшки жовтогарячого або коричневого кольору, що не перевищують 2 см у діаметрі, схожі на блискучі ґудзики. Намеко мають величезну користь для організму людини, передусім, корисні властивості цих грибів пов'язані з тим, що в них міститься настільки мала кількість жиру, що всі кулінарні рецепти, де вони використовуються, можна сміливо відносити до дієтичної їжі. Для вегетаріанців ці гриби можуть з успіхом замінити яловичину (за своїм складом амінокислот і білка), а велика кількість вітамінів В і Д прекрасно підходить для людей, яким потрібне відновлення після вірусних захворювань.
До складу грибів входять солі магнію й заліза, дуже корисні для людей, що страждають від анемії, у яких завдяки вживанню намеко нормалізується процес кровотворення. Намеко також допомагає підвищувати гемоглобін, сприяє правильній роботі щитоподібної залози. Рослинна клітковина, що міститься в грибах, корисна для всіх, у кого є проблеми зі шлунково-кишковим трактом.
Опеньки — це гриби, які, попри свою загальну назву, належать до різних родин. Сюди належать і представники рядовкових, і строфарієвих.