Мариновані гриби – одне з кращих додатків святкового і повсякденного столу. Крім того, саме при такому способі приготування виділяється певна слизувате речовина, корисний для шлунка. Мариновані гриби практично не втрачають своїх корисних властивостей і якщо не зловживати грибами або маринадом, здатні принести користь організму. Крім виділення грибний слизу при маринуванні, гриби самі по собі характеризуються як продукт з високим вмістом білків, вітамінів, клітковини. Мариновані гриби відрізняються низькою калорійністю. Широкий вітамінний ряд і утримання в грибах таких мікроелементів, як мідь, фосфор, марганець, сірка, калій, цинк, кальцій забезпечують позитивний вплив на багато функцій організму. У грибах містяться бета-глюкани, харчові волокна, які підтримують імунітет, а також меланін, органічні кислоти, сечовина. Вживання грибів надає протираковий ефект.