Манго на вагу
Тропічний фрукт має понад 300 сортів, що вирощуються по всьому світу. Плід підкорив багатьох гурманів: соковита м'якоть нагадує поєднання персика та ананаса, містить велику кількість вологи, має виражений кисло-солодкий смак. Аромат смолистий та інтенсивний. Стиглість визначають за щільністю: структура плоду, що ідеально дозрів, буде пружною, у той час як зелений занадто твердий, а перестиглий надзвичайно м'який.
Ваш запас вітамінів
У 100 г фрукту міститься 25% рекомендованої денної норми вітаміну А і майже 70% вітаміну С. Багатий манго і на бета-каротин – потужний антиоксидант. Цей комплекс позитивно впливає на нервову систему, шкіру, волосся, допомагає підняти зір та імунітет. Дослідження підтвердили ефективність плоду проти метастазування окремих видів раку за рахунок лупеолу у складі.
Як їсти манго
Насолоджуйтесь смаком, почистивши плід правильно. Можна розділити фрукт на кілька частин, огинаючи кістку, а м'якоть розрізати на дрібні кубики просто на шкірці. Після цього її потрібно вивернути. Або зніміть шкірку і наріжте манго слайсами. Який би варіант ви не обрали – смак залишиться таким же чудовим.