Спеціальні макаронні вироби відкривають шлях новизні на стіл. Довгі спагетті, зіті, фарфалле, суст і т.д. аж до триколірної пасти, яка наводить на думку про італійського триколоре! Ці вироби мають ті ж технічні характеристики, що й класична лінія, але пропонують особливі формати ... і дивовижні кольору. Асортимент дуже різноманітний: від довгих спагетті до букатіні, від дірчастих фузіллі до зіті (цікава замітка: це назва народилася в Апулії, де воно означає «молодята» тому що раніше їх їли тільки на весіллях). Неодмінно присутні в реченні фарфалле, є ще і мафальдіне (названі на честь королеви Мафальди Савойської, тому їх часто називають реждінетте, від італійського слова regina, королева), Фіделін, тальоліні (відмінні з бульйоном) і аж до пасти триколор, присвяченій Італії: фарфалле , пенне і спіралі трьох кольорів італійського прапора.