Універсальний вид пасти. Більш тонкі, в порівнянні зі спагеті (спагеттіні Чумак - 1,2 мм в діаметрі). Спагеттіні дуже тонкі і витончені, тому часто спільно з ними подаються легкі соуси на базі оливкової олії, щоб не отяжелять їх. Спагеттіні ідеальні в комбінації з різноманітними морепродуктами, з додаванням оливок. Також для цього формату пасти відповідними вважаються гарячі і холодні соуси з свіжих томатів, різних овочів і зелені. Спробуйте з "в'ялені помідори в олії" від Чумак.
Приготування:
Киньте макарони в киплячу підсолену воду (на 100 г макаронів - не менше 1 л води), перемішайте, доведіть до кипіння і варіть на помірному вогні, періодично помішуючи. Час приготування 6 хвилин.