Містить вітаміни A, PP, E, C, B12, B6, мінерали: цинк, фосфор, магній, хром, калій, нікель, кальцій. Крім того, у вівсянці багато білків і складних вуглеводів, завдяки яким організм заряджається енергією на весь день.
Особливості:
•овес знижує рівень холестерину і запобігає утворенню тромбів;
•покращує розумові процеси та пам'ять;
•має антистресовий ефект;
•підвищує тонус організму;
•покращує згортання крові;
•регулює обмін речовин, що дуже важливо для схуднення;
•сприятливо впливає на роботу нирок;
•перешкоджає розвитку остеопорозу;
•сприяє зміцненню організму;
•допомагає нарощувати м'язову тканину;
•благотворно впливає на стан волосся, нігтів, шкіри;
•знижує кислотність шлункового соку;
•очищає організм;
•сприяє нормальному травленню, позбавляє від закрепів, колітів та нетравлення;
•нормалізує діяльність печінки і щитовидної залози;
•порожня вівсяна каша, т. е. приготована на воді без додавання масла, солі і спецій, допомагає виводити шкідливі токсини і солі важких металів з організму.
Спосіб приготування: вівсяні пластівці залити окропом або гарячим молоком в співвідношенні 1: 3. Витримати в закритій ємності 1-5 хвилин. Додати в суміш масло, сіль зі спеціями або цукор в залежності від смакових пристрастей.