Хамон Alazor Serrano Bodega Corte
Іспанці знаються на приготуванні м'яса – і цей хамон тому яскраве підтвердження. Тип Serrano, який ще називають «гірським хамоном», роблять із свинок із білими копитами. При випасі та годівлі дотримуються традиційних принципів без дієти. Для блюда прийнято брати лише задні ноги, які обробляють повністю.
Магія створення делікатесу
Сиров'ялений спосіб приготування передбачає наявність великої кількості солі: так окіст швидше втрачає вологу. Далі надлишки солі прибирають, а м'ясо підвішують і знову солять. Щоб усе вийшло за рецептурою, застосовують термічні камери. Із зими і до кінця літа проходить сушіння. Після цього хамон вирушає на нижні поверхи для в'ялення. І завершальний етап – дозрівання. Витримка Bodega триває 9 місяців.
Універсальна закуска
Після нарізки хамонерою м'яса на тонкі смужки, воно стає одним із ключових частувань. Класика жанру – хамон із динею. Такою подачею вас порадують у ресторані. Самі ж іспанці люблять їсти його з алкогольними напоями (пиво, херес, червоне вино), як холодну закуску з овочами та фруктами, а також активно додають до страв (суп, салат, тушкована їжа).