Рис довгозернистий Август. Сьогодні без рису важко уявити наше життя, хоча його походження веде нас далеко на Схід. Зрозуміти, чому рисова каша стала такою популярною - легко: нейтральний смак дозволяє готувати з нього безліч різних страв різних країн світу. Особливість рису Довгозернистий - в його зовнішньому вигляді і властивості, які полегшують його приготування. Стандартне рисове зерно - витягнутої форми близько 6 мм, добре обшліфувати. Каші, приготовані з таких круп - швидко готуються, чи не злипаються при варінні і легко засвоюються.
Спосіб приготування: помістити каструлю на сильний вогонь, довести до стану кипіння без кришки. Після того, як рис закипів, вогонь треба зменшити на мінімум, накрити каструлю кришкою і продовжувати так варити рис в 15-20 хвилин. Потім прибрати каструлю з вогню, рис акуратно перемішати, домагаючись ефекту, як би вспушенй, знову закрити кришкою і дати постояти йому хвилин 5.