Лляна олія має неймовірним смаком і неперевершеною поживністю. Сьогодні даний продукт активно використовують в медицині та кулінарії. У складі масла насіння льону є багато незамінних для повноцінної роботи організму людини ферментів, вітамінів і мікроелементів. Масло можна додати в свій харчовий раціон в якості заправки до салатів, супів або каш, так само додають у хліб і здобні випічку. Корисно комбінувати лляне масло з бобами, соєю, горохом і квасолею. Поєднання масла з овочами дозволяє краще їх засвоєнню. Продукт містить багато жирних кислот:
Від сорока п'яти до шістдесяти відсотків ліноленової кислоти;
Від п'ятнадцяти до тридцяти відсотків лінолевої кислоти;
Від тринадцяти до тридцяти відсотків олеїнової кислоти.