Креветки є універсальним продуктом. Їх можна вживати як окрему страву, з них роблять салати та супи, їх додають у піцу. Вони ідеально поєднуються з лаймом та рисом. У чому секрет популярності креветок?
Окрім чудових смакових якостей, креветки мають унікальний хімічний склад. По-перше, вони багаті на цінні білки, один із яких стимулює вироблення колагену в організмі. Ця речовина визначає стан нашої шкіри: саме завдяки колагену вона набуває здорового вигляду та пружності. Про інші продукти, що зберігають молодість шкіри, читайте тут.
Крім того, кожна креветка є справжнім мультивітамінним комплексом. У це важко повірити, але в ній містяться вітаміни А, В, С, D і Е. Завдяки цьому організм зміцнює свій імунітет, шкіра, волосся і нігті стають здоровішими, покращується робота травної та серцево-судинної систем.
Крім вітамінів, креветки також містять удосталь корисні мінерали. Йдеться про калій, магнію, кальцію, фосфор, кислоти і багато необхідних організму металів. Особливо багато у креветках йоду, який є незамінним елементом для нормальної роботи щитовидної залози. При цьому креветки низькокалорійні, тому лікарі дуже люблять включати цей продукт у всілякі дієти.