Fuet (ісп. fuete, «батіг») – отримала назву за свою характерну форму. В Іспанії вважають, що смак і аромат цієї довгої і тонкої ковбаси сприяє покращенню апетиту, тому її часто використовують в якості закуски перед обідом або вечерею.
Класичний фует покритий благородною білою пліснявою. Гурмани цінують цвіль за тонкий грибний аромат, який вона додає м’ясу. Проте у неї є й інші переваги: наприклад, захист ковбаси від передчасного висихання. Зчищати з фуете біле покриття не прийнято, від цього ковбаса втрачає важливий компонент свого багатого смаку. Сучасна м’ясна гастрономія Іспанії часто робить фуете основою сміливих експериментів, доповнюючи її класичний смак незвичайними нотами.