Stemmari Nero d'Avola - червоне сухе вино з винограду сорту Неро д'Авола, який називають принцом енологіческого відродження Сицилії. Цей дуже важливий місцевий сорт, спочатку знайдений в Сіракузах, тепер зустрічається у всіх виноробних районах острова. Зрілий і добре структурований Неро д'Авола воліє гліноподобних грунт і дуже чутливий до надмірної сухості і надмірного впливу сонячного світла. Збір врожаю проводиться в нічний час на початку вересня, коли плоди досягли ідеального ароматичного і поліфенольних дозрівання. Після відділення від гребенів виноград разом з шкіркою піддається ферментації протягом 6-8 днів при 22-24 ° С. Яблучно-молочне бродіння проходить з відібраними бактеріями, потім вино дозріває у французьких барріках протягом 6 місяців.