Сир Wyke Чеддер Лейчестер 48%
Англійський сир чеддер – ікона сироваріння цієї країни. Продукт отримав назву завдяки селищу Чеддер, в якому був уперше виготовленим. Популярність його легко можна пояснити прекрасними смаковими якостями, пластичною структурою, універсальністю в питаннях поєднання з іншими інгредієнтами. Географічної захищеності термін поки що не отримав, тому сир виробляють і поза межами графства Сомерсет.
Особливості виготовлення
Оригінальна рецептура передбачає використання сичужного ферменту – речовини зі шлунку новонародженого теляти. В якості альтернативи доступний інший тип ферменту, що отримують зі цвілі, бактерій або дріжджів. Його застосовують для кошерних та вегетаріанських варіантів чеддера. Пастеризоване коров'яче молоко стало основою цього продукту.
Смак та гастрономічна сумісність
Сир Wyke Чеддер Лейчестер має однорідну щільну структуру. Його смак відрізняється приємним горіховим відтінком, який ідеально доповнюють солодкі акценти. Напівтвердий формат достатньої вологості. Добрий у складі нарізок та канапе з м'ясом та шинкою, овочевих та фруктових салатів.