Коли сім'я Бакарді залишила Кубу, вона втратили все, крім рецепт приготування рому, визнаного у всьому світі. Секрет виготовлення Bacardi передавався з покоління в покоління, довірений тільки Майстрам купажу Bacardi. Саме завдяки їх пристрасті смак рому Bacardi залишається неперевершеним і сьогодні - таким, як і 150 років тому.
У 1852 році землетрус зруйнував бізнес Дона Факундо Бакарді Массо. У ситуації, коли більшість схилила б голову, йому ці події додали рішучості. Дон приступив до освоєння процесу, яким вдосконалив сирої місцевий ром, відомий як «Агуардьенте» (вогняна вода). Його метод дозволив створити ром, який був збалансованим і легким. Від трагедії прийшло його спадщина - ром Bacardi.
Дон Факундо Бакарді Массо знайшов особливий штам дріжджів, La Levadura Bacardi - «закваска Bacardi», яка стала ключем до насиченого смаку Bacardi. З цим відкриттям він запевнив, що унікальний знаменитий аромат його рома залишатиметься таким же і через століття. Це і є один з найцінніших скарбів компанії.
Бакарді був першим з виробників рому, хто опанував особливими методами, які використовуються виробниками віскі і французьких XO. Він виявив, що злегка обвуглені бочки з американського білого дуба значно посилюють і розвивають смак його рома, аромат і колір. Це була перевірка терпіння, але результат таки варто було чекати.
Коли готується ром, в ньому можуть розвиватися смакові ноти, є домінуючими і небажаними. Тому Дон Факундо Бакарді Массо створив процес фільтрації з секретної сумішшю вугілля, виготовленого з деревини тропічних дерев і шкаралупи кокосових горіхів. Ці природні фільтри видаляють тільки грубі нотки, дозволяючи розкрити цілий новий світ тонких, елегантних ароматів. Це секретне поєднання вугілля до сих пір використовується і відомо тільки Майстрам купажу Bacardi.
Майстри купажу Bacardi дегустують ром на кожній стадії процесу приготування, купажіруя його в делікатну, збалансовану рідина, яка і є ромом Bacardi. Це гарантує, що кожна крапля з точністю повторює неперевершений смак рому, який створив Дон Факундо Бакарді Массо більше 150 років тому - спадщина, передаватися з кожним новим поколінням Майстрів купажу Bacardi.