В якості приправи використовують насіння кмину. Його вживають в цілому і молотом вигляді. З давніх-давен кмин отримав репутацію пекарської прянощі. Його додають в тісто в домашній випічці (пироги, торти, булочки). Важко уявити собі смак чорного хліба без кмину. Кмином заправляють салати, паштети, сири, ковбаси, соуси. Незвично поєднується з овочевими стравами (червоний буряк, капуста, морква). Додають в сир, масло. Сушеним кмином ароматизують рибу, жирні м'ясні страви з баранини, свинини. Кмином присмачують супи-креми, борщі, страви з птиці (гусак, качка).
Додаткова інформація
Кмин - це дворічна рослина, яка відноситься до сімейства зонтичних. Насіння кмину використовуються як спеція, яка надає стравам гострий смак ...