Морська капуста багата багатьма вітамінами та мінералами, які необхідні для здоров'я людини. За складом ламінарію містить багато йоду, вітаміни А, групи В, С, Е і D. У цьому продукті містяться ентеросорбуючі речовини, які подібно до губки, витягують шлаки, токсини та шкідливі бактерії з організму.
Лікарі рекомендують вживати ламінарію при хворобах щитовидної залози, для профілактики онкологічних захворювань, для нормалізації обмінних речовин.
Завдяки жирним кислотам, які у морських водоростях, можна уникнути атеросклерозу.
«Взагалі морська капуста не має жодного відношення до звичайної капусти. Це ламінарія — водорість, яка зростає у морях. Для дієтолога насамперед морська капуста цінна великим вмістом йоду.