Морозиво традиційно вважається одним з найсмачніших і улюблених ласощів, найкращим засобом від літньої спеки.
У морозиві міститься близько ста цінних для організму речовин: більше 20 амінокислот білка,
близько 25 різних жирних кислот, 30 мінеральних солей, важливі для обміну речовин ферменти,
а також понад 20 різних вітамінів, фосфор для кісток і зростання, магній, калій і залізо.
Склад морозива сприяє збільшенню в організмі гормону щастя серотоніна. Він покращує пам'ять, піднімає настрій і допомагає нам впоратися зі стресами. Як вважають вчені,
у морозива, коли його їдять дорослі, є ще й додатковий терапевтичний ефект, пов'язаний з позитивними емоціями. Адже морозиво нагадує нам про дитинство.