Назва пасти Капелліні (Capellini) родом з півночі Центральної Італії і перекладається з італійської як "тонке волосся". І саме через форми, тонкою і тендітною, ця паста отримала і такі назви, як "Волосся ангела" (Capelli d'angelo) або "Волосся Венери" (Capelvenere).
Довгі золотисті нитки Capellini дуже тонкі і від того здаються дуже крихкими. Насправді, навіть при взаємодії з киплячою водою, вони не ламаються і відмінно зберігають форму. Саме в класичних рецептах капелліні проявляють свої кращі якості - вони вигідно підкреслюють смак інгредієнтів соусу.
Капелліні ідеально поєднуються з легкими соусами. Найпростіший з них - соус зі свіжих томатів, оливкового масла і базиліка. Barilla пропонує спробувати і більш вишукану страву середземноморської кухні - капелліні з креветками і ніжним вершковим соусом.