0800 30 70 80 Гаряча лінія
Такий продукт, як ковбаса, з'явився у раціоні людини кілька століть тому. З часом змінювалися смаки людей, а разом із ними і рецептура, за якою виготовлялися ковбасні вироби. Спочатку таку обробку вигадали для максимально тривалого зберігання м'яса та субпродуктів. Дрібно рубані компоненти присмачувалися сіллю, спеціями, потім піддавалися термічній обробці або висушувалися на сонці. І лише трохи згодом ковбасу навчилися коптити.
Якщо говорити про ковбасу в цілому, то такий продукт можна умовно поділити на три категорії:
в'ялені;
копчені;
варені.
У продажу у великому асортименті представлені також змішані види, наприклад, варено-копчені або напівкопчені ковбаси. Різниця між ними полягає не тільки в рецептурі, а й у технології виробництва.
У процесі вибору ковбаси необхідно приділяти увагу складу та якості продукції. У гонитві за натуральністю, не варто побоюватися наявності в ковбасних виробах деяких компонентів, помічених буквою Е. Більшість з них цілком відповідають технологічному процесу, мають природне походження і не становлять небезпеки для здоров'я. Так, наприклад, ви навряд чи зможете знайти на полицях магазинів ковбасу, у складі якої немає нітрит натрію - речовина, що відповідає за стабілізацію і рівномірність кольору ковбасного фаршу. Розраховувати на повну відсутність так лякаючих споживача "Е-шек" можна лише в ковбасі домашнього приготування, термін придатності якої обмежений кількома днями.
Звичайно, при виборі смачної ковбаски до вашого столу, варто звертати увагу на наявність надміру великої кількості консервантів та хімічних сполук, проте невелика їхня кількість цілком допустима.
Залежно від виду ковбасних виробів варіюється їх ціна. Якщо не говорити про виробника, його популярність і хороші відгуки, то можна стверджувати, що вартість ковбаси безпосередньо залежить від технології виробництва і часу, через який вона опиняється на столі кінцевого споживача.
Так, наприклад, варена ковбаса - продукт, на виробництво якого витрачається найменша кількість часу. Компоненти, передбачені рецептурою, подрібнюються, змішуються і перетворюються на ковбасний фарш, який формується на батони і відварюється на пару. Більше з таким продуктом нічого не відбувається, звідси й назва – варена ковбаса.
Ціна копченої ковбаси, на відміну від попереднього варіанту, суттєво вища, адже для її виробництва потрібно набагато більше часу. Ковбасний фарш у цьому випадку обсмажують, варять, а потім сформовані ковбасні батони проходять процедуру копчення і вирушають відпочивати в сушильний цех. Процес виробництва палиці копченої ковбаси може тривати цілий місяць, отже, витрат за її виготовлення незмірно більше.
Ще складніше справа з сирокопченою або сиров'яленою ковбасою. На приготування та усихання виробник витрачає 30-40 днів, а в деяких випадках і набагато більше. Крім того, такі види ковбас виготовляються практично із цільного м'яса, а тому й вартість їх суттєво вища.
Сьогодні в Україні та інших країнах світу популярні різні види ковбас. Смачний та поживний продукт присутній у меню кожної сучасної людини, забезпечуючи повноцінний обід або швидке перекушування на ходу.
В онлайн-супермаркеті VARUS присутній величезний вибір ковбас та інших м'ясних делікатесів, вивчивши який кожен бажаючий може купити продукт, відповідний смакам і уподобанням. Ми реалізуємо тільки свіжу та якісну продукцію, а для зручності покупців пропонуємо замовити улюблену ковбаску з доставкою до столу.