Вчені Гарвардського університету включили помідори до списку десяти найкорисніших продуктів. Ці ягоди (а з ботанічного погляду помідори — саме ягоди) містять калій, магній, залізо, цинк, кальцій та фосфор. А ще досить багато вітамінів - B1, B2, B3, B6, B9, E, але найбільше в них вітаміну C. Цей плід - безцінний джерело лікопіну, найсильнішого натурального антиоксиданту. Пара склянок томатного соку забезпечать вас добовою дозою цієї речовини, а, крім того, зменшать артеріальний та внутрішньочерепний тиск і збережуть здорове серце. Нікотинова кислота, що міститься в томатах, допомагає курцям впоратися згубною звичкою. Ще одна дуже корисна властивість томатів – низька калорійність. При цьому хром, що входить до складу помідорів, сприяє швидкому насиченню і попереджає напади «звірячого» голоду. І що особливо зручно, помідори не втрачають своїх корисних властивостей під час переробки, їх можна готувати, консервувати, віджимати. Від цього їх корисні властивості лише посилюються.