Ararat 3 зірки - легендарний вірменський коньяк з трирічною витримкою. Виробництво коньяку вкрай довгий і трудомісткий. Дозрілі ягоди місцевих сортів винограду піддають вичавлюванню в горизонтальних пресах, зберігаючи кісточки ягід при цьому цілими. Слід зазначити, що віджимання і ферментація кожного сорту відбувається окремо. Через сім днів сік перетворюється в сухе вино, яке згодом стане високоякісним коньячним спиртом. Для виробництва спиртів використовується тривалий і складний паровий метод, що дозволяє передати майбутньому напою весь смак і аромат винограду. В результаті двухфазной дистиляції утворюється спирт, який відправляється на витримку в знамениті кавказькі дубові бочки, що відрізняються щільною структурою і відсутністю пористості. Після завершення етапу витримки настає головний момент - купажування. Спирти з різних виноградних сортів різних термінів витримки «одружують» кращі майстри-купажист. Після двох фаз фільтрації і обробки холодом Ararat 3 зірки потрапляє в пляшки, попередньо промиті десятирічним спиртом.