Коли формується зерно і росте колос, найцінніші речовини накопичуються в оболонці. Якщо зерна, перед тим як зробити борошно обробляють і очищають, то лушпиння (висівки) залишається незмінним і містить максимальну кількість вітамінів та мінералів. Висівки - це чудовий сорбент, який вбирає зі шлунка токсини та отрути, при цьому віддаючи організму свої вітаміни та мінерали.
Житнє висівки мають багато корисних властивостей для людського організму. Висівки – незамінний засіб для схуднення. Втрата ваги пояснюється великим вмістом клітковини, яка довго перетравлюється, і людина не відчуває голоду. Житнє висівки – багате джерело вітамінів РР, В, вони містять фосфор, селен, марганець. Виводячи холестерин із крові, висівки сприяють профілактиці серцево-судинних захворювань. Висівки житні стимулюють обмін речовин, надають легкий проносний ефект та сприяють загальній стабілізації роботи шлунково-кишкового тракту.
У дієтичному харчуванні житнє висівка є бестселером: можна використовувати як добавку в каші, овочеві страви, кефір, йогурт, випічку і десерти.