Висівки — це оболонка зерна, яка містить близько 90% всієї його харчової цінності і складається з нерозчинних харчових волокон (клітковини). Висівки бувають пшеничні, житні, лляні, гречані та вівсяні. Саме останні вважаються найбільш корисними — в них міститься найбільша кількість грубої клітковини.
Вівсяні висівки містять рекордну кількість вітамінів і мінералів: практично всі вітаміни групи В, вітамін А, С, D, К, Е, РР, Н, бета-каротин, органічні сполуки лютеїн і лікопін. Вони необхідні для здоров'я шкіри, волосся, нігтів, зору, опорно-рухового апарату і нервової системи. Мінеральні речовини в складі висівок — калій, магній, кальцій, йод, цинк, залізо, фосфор та інші — беруть участь у будівництві всіх тканин і внутрішніх органів людини.