Текіла Olmeca - воістину «нектар богів». Ще до виникнення стародавніх держав майя та ацтеків в Центральній Америці існувала цивілізація ольмеків, яка залишила після себе чимало відкриттів, в тому числі і «медову воду» із соку блакитної агави. Переказ свідчить, що верховний бог ольмеків дарував її своєму народові. Будь-якого іншого, хто пригубить цей напій, очікувала кара. Згодом влада богів ослабла, і сік, що перебродив агави став частиною всіх свят.
В епоху іспанських конкістадорів після довгих експериментів з різними сортами агави і технологіями виробництва в містечку Текіла був створений напій, що став символом і гордістю Мексики.
Текіла виробляється в високогір'ях Центральної Мексики з дистильованого соку блакитної агави. Незважаючи на поширену оману, агава - це не кактус. Ця рослина відноситься до сімейства «лілійних». Агава досягає зрілості і придатна для збору до 8 років.
Великий зелений кущ зрубують під корінь, позбавляють від листя, і тільки схожу на кулю серцевину (piñas) відправляють на завод. Там її пропарюють, подрібнюють і вичавлюють сік, який після процесу ферментації піддають подвійної дистиляції в мідних перегінних трубах.
Особливості:
• Для текіли Olmeca збирають виключно дозрілу агаву з регіону Халіско. Цей регіон, подібно провінції Шампань для шампанського, є батьківщиною для оригінальної текіли.
• Дистиляція проводиться за допомогою традиційних мідних перегінних апаратів, які забезпечують високу якість продукту.
• Упаковка Olmeca також в повній мірі відповідає найвищим стандартам якості, уособлюючи таємничість, містицизм і престиж справжньою мексиканської текіли.
• Заслуженим визнанням Olmeca в 2003 році став приз Міжнародного інституту дегустацій вин і спиртних напоїв в Чикаго за кращу текілу в світі.