Регіони зростання та кліматичні умови формують особливості Басматі. Довгі витягнуті зерна жовтуватого відтінку при варінні дають досить яскравий аромат, який виділяє сорт на тлі інших. Смак трохи віддає горіховими нотами, що пояснюється хімічним складом. Коли крупа досягає необхідної кондиції, вона набуває розсипчастої структури.
На стадії підготовки рис проходить кілька етапів, що мають поліпшити його товарний вигляд і подовжити термін придатності. Шліфування допомагає позбутися оболонок зерна, після чого маса стає чистою. Далі відбувається сортування, при якому відбирають зернятка з темними плямами – в упаковці має опинитися рис лише виняткової якості.
За рахунок відсутності клейковини та розсипчастої структури представлений рис добре підходить для плову, тушкованих страв та супів. Безліч рецептів індійської та арабської кухні базуються на його основі або можуть бути адаптовані під цей інгредієнт: каррі, кічарі, маджадра.
Схоже, що на цей товар поки немає відгуків. Стань першим, хто залишить свій відгук!
Інші категорії ТМ Varto