Щоденне вживання травневого меду благотворно позначиться на всій системі людського організму. Дієтологи з великою повагою ставляться до цього продукту. Легкі вуглеводи без праці вбираються стінками кишечника, що добре для людей, які страждають від зайвої ваги або діабетом. Підшлункова залоза не отримує практично ніякого навантаження, так як для переробки необхідний мінімум інсуліну.
Люди, які активно займаються спортом і розумовою діяльністю, отримують чудове харчування для м'язової маси, мозку, серця, печінки. З організму виводяться: шлаки, солі, радіація, токсини, важкі метали.
Використовуючи в раціоні травневий мед, рідкий або загуслий, людина покращує імунітет, тонізує і зміцнює організм. Присутні регенеруючі властивості, що дозволяють ран швидше затягуватися. При підвищенні артеріального тиску вживання пари ложок нормалізує стан.