Їсти манго можна в будь-який час доби. Вони смачні на сніданок з йогуртом, як перекус, а також на вечерю.
Манго належить до групи напівкислих фруктів. Розмір плоду залежить від його сорту. У природі існує більше 1000 різновидів манго. Плід має овальну форму. Поверхня його гладка, жовтого або червонувато -жовтого кольору, шкірка тонка. М'якоть манго ароматна, соковита, м'ясиста, волокниста, жовтого забарвлення. Кісточка плоду велика і міцна. М'якоть манго складається з води, містить білки, вуглеводи і клітковину, багата життєво важливими вітамінами D, C, A, групи В. Містить кальцій, фосфор, залізо, цинк, марганець, калій, пектин, органічні кислоти, сахарозу, олеорезин, мангостану, який екстрагується з ядра манго і є хорошим жарознижуючим засобом. Вітамін А, що міститься в зрілому фрукті у великих кількостях, благотворно впливає на органи зору: допомагає при «курячій сліпоті», сухості рогівки і інших очних захворюваннях. Крім того, регулярне вживання стиглих плодів в їжу сприяє поліпшенню імунітету і оберігає від інфекцій простудного характеру, таких як ОРЗ, риніт та ін. Манго є хорошим проносним і сечогінним засобом. Рекомендується вживати манго при запаленні ясен і порожнини рота, а також при захворюванні цингу, при болях у шлунку, при застудах. Зрілі плоди також використовуються для схуднення , оскільки містять в собі багато вітамінів і вуглеводів.