Лохина – вид багаторічної рослини, що належить до сімейства Вересових (Ericaceae).
Плоди тверді, соковиті, здебільшого кисло-солодкі чи солодкі та дуже смачні. Вони придатні для споживання в сирому вигляді, консервування та заморожування. Доволі добре зберігаються та витримують транспортування.
Плоди лохини характеризуються не тільки чудовим смаком, але і цілим рядом харчових та оздоровчих властивостей. Вони чинять сприятливу дію на функціонування кишечника, знижують рівень «поганого» холестерину та навіть позитивно впливають на гормональні зміни, які проходять в нашому організмі. Окрім того, плоди лохини знані своїми протираковими властивостями. Завдяки даним перевагам вони є низькокалорійними (100 грам лохини – це всього 57 ккал), тому їх споживання не загрожує вам набором зайвої ваги. Але лохина – це не тільки фрукт для схуднення людей. ЇЇ плоди прекрасно підходять для діабетиків, так як їх глікемічний індекс становить лише 55.