Сибас риба, ціна та смакові властивості якої роблять її ідеальним компонентом будь-якого раціону. Цей променеперий океанічний мешканець із сімейства моронових живе у Середземному та Чорному морях, Атлантичному океані. Часто зустрічається біля берегів Марокко, Норвегії, Сенегалу. Має витягнуте тіло, трохи стиснуте з боків. Досягає 50-100 см у довжину та максимальної ваги в 12 кілограм. Інші назви – лаврак, кайкан, морський вовк чи окунь, бранзино, пигол, бар. Лаврак ідеально підходить для грилю, запікання у духовці, приготування на пару. Його гасять, смажать, томлять у маслі. Всього за 20 хвилин м'ясо набуває насичений смак та аромат, які нікого не залишать байдужим. Його дуже легко їсти у вигляді цілої тушки, нескладно обробляти на частини. Ніжне філе з тонким смаком та мінімальна костістість роблять кайкана неймовірно апетитним. Також він не надто калорійний, лише 99 кілокалорій на стограмову порцію.