Диню цінують за смакові якості та дієтичні властивості. Вона дуже швидко та легко засвоюється організмом. Диня містить багато вітамінів, корисних для організму людини. Диню рекомендують вживати при вагітності, оскільки вона містить вітамін B1, B2, PP, A, C, дуже багата калієм, кальцієм, натрієм, хлором, також вона є цінним джерелом фолієвої кислоти, заліза та різноманітних корисних ферментів. На основі дині, можна приготувати, різна кількість оригінальних страв – це джеми, варення, салати, різні напої та багато іншого. Диня дуже смачний десерт. Здебільшого їдять у свіжому вигляді, але її можна сушити, маринувати, готувати з неї мармелад та пекти торти. Також дуже корисна диня, якщо її засушити. Сушена диня, зберігає у собі всі корисні речовини та вітаміни.